Pannenkoekenrecept: met 4 ingrediënten voor zoete of hartige gerechten. Dit heb je zeker nog niet geprobeerd

Recepten

Hier is een van de meest veelzijdige recepten voor zoete en hartige gerechten. De basispannenkoeken, met weinig ingrediënten en in een paar minuten klaar.

Pannenkoeken zijn een van de typische recepten van de Argentijnse gastronomie waarmee je zowel zoete als hartige gerechten kunt maken, zoals de bekende cannelloni of het dessert van pannenkoeken met dulce de leche. Het is heel gemakkelijk te bereiden en er zijn maar 4 goedkope ingrediënten voor nodig die we bij de hand hebben.

Het geheim van de beste pannenkoeken is dat ze dik en compact zijn. Op die manier zijn de maaltijden perfect en loopt de vulling niet over. Als je wilt leren hoe je dit veelzijdige en makkelijke recept maakt, let dan goed op.

Recept met pannenkoeken, een klassiek dessert.

Als bonus vertellen we je over de mogelijke vullingen voor pannenkoeken (hoewel je ze ook op zichzelf kunt eten en ze heerlijk zijn). Daarnaast geven we je het recept voor romige snijbiet en vleesvulling voor cannelloni.

Als je ze niet meteen gaat gebruiken, hoe bewaar je de pannenkoeken dan? Ze kunnen 2 dagen in de koelkast bewaard worden, verpakt in huishoudfolie. Ze kunnen ook tot 5-6 maanden in de vriezer bewaard worden.

Recepten: ingrediënten om pannenkoeken te maken

  • 2 eieren
  • 220 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 liter melk

Recept: Deze pannenkoeken zijn heerlijk!

Hoe maak je het recept voor zelfgemaakte pannenkoeken?

  1. Klop eerst de eieren los met het zout en voeg de melk toe.
  2. Voeg dan de bloem toe, onder voortdurend kloppen zodat er geen klontjes zijn, en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  3. Doe tot slot een lepel van het mengsel in een hete koekenpan met boter of olie. Als het gaar is, draai je het om en laat je het nog een paar seconden rusten.

Pannenkoeken: zoete en hartige vullingen

  • Pannenkoeken met dulce de leche
  • Pannenkoeken met honing
  • Pannenkoeken met room, chocolade en aardbeien
  • Pannenkoekentoren
  • Snijbiet cannelloni
  • Ricotta cannelloni
  • Cannelloni met humita

Recept van snijbietvulling voor cannelloni

Ingrediënten:

  • Snijbiet, 1 bundel
  • Gemalen rundvlees, 250 gram
  • 1 ui
  • Knoflook, 2 teentjes
  • Roomkaas, c/n (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout en peper, c/n
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas (optioneel)

Werkwijze:

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt en de vooraf gekookte snijbiet toe tot alles bruin is. Voeg ook de roomkaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Vul de cannelloni met de bereiding en rol ze voorzichtig op met de pannenkoekjes.
  3. Leg de snijbietcanelloni ten slotte in een serveerschaal en werk af met tomatensaus en gegratineerde kaas. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Eerder hebben we al geschreven over een recept om de airfryer optimaal te gebruiken, evenals de heerlijke cheesecake toast die je in dit veelzijdige apparaat kunt maken.

Al deze onderwerpen helpen je om slim en veilig met je airfryer om te gaan en de beste resultaten te bereiken.

Ik schrijf artikelen over nuttige lifehacks, waarin ik praktische oplossingen bied voor alledaagse problemen om het leven gemakkelijker en leuker te maken!

Lotus helmond