Hoe je air fryer popcorn maakt: een goedkoop recept ideaal voor een dekentje en filmmiddag

Recepten

Hoewel we gewend zijn om instant popcorn te maken in de magnetron of met olie in een pan, is de air fryer de meest praktische en gezonde bondgenoot geworden.

Om een film te kijken of gewoon als tussendoortje, om te delen met vrienden, familie of partner, popcorn is de klassieker die ons verslaafd maakt aan zijn textuur en smaak. Het is te verwachten dat wanneer we de eerste hap eten, we meer willen tot we voldaan zijn.

Popcorn is afkomstig van maïskorrels en bevat veel eiwitten. Wanneer deze korrels het kookproces doorlopen, veroorzaakt de hitte een reeks fysische en chemische veranderingen. Zo zorgt de druk ervoor dat ze van binnen barsten, waardoor ze van kleur veranderen en een textuur krijgen die doet denken aan een witte, knapperige bloem.

Het idee voor dit recept gaat duizenden jaren terug, toen indianen bonen kookten in grote potten. Vandaag de dag, met de evolutie van popcornmachines, wordt popcorn nauw geassocieerd met bioscopen. De variëteiten die winkels en supermarkten ons bieden zijn oneindig, we hebben ze nu in zakken die klaar zijn om in de magnetron te stoppen, met verschillende smaken zoals zoete popcorn en een lange enzovoort aan opties.

Met behulp van nieuwe technologische innovaties kan popcorn echter ook gezond en snel te maken zijn. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de air fryer en zijn grote capaciteit om alle traditionele recepten te maken met minder olie. Voor deze voordelen brengen we je een versie van het boek Recetas Saludables en Airfryer van Ani en Sara uit Valencia.

Ingrediënten voor popcorn in de airfryer

  • 30 gr. maïskorrels
  • zout.

Hoe maak je popcorn in de airfryer?

  1. Haal het rooster uit de airfryer.
  2. Verwarm de oven 5 minuten voor op 200 C.
  3. Leg folie op de bodem van het rooster en leg de popcorn erop.
  4. Gaar in ongeveer 8 minuten op 200 C.
  5. Doe wat zout in de koffiemolen om het zout tot poeder te malen, zodat het zout beter in de popcorn trekt.
  6. Haal na het wachten de popcorn eruit, controleer of hij gaar is en of er geen pitten meer in zitten, bak nog 4 of 6 minuten.
  7. Als de popcorn gaar is, voeg je het zout toe en roer je het goed door zodat het goed is opgenomen.

Eigenschappen van popcorn

Popcorn is een van de voedingsmiddelen met positieve antioxidanten in de vorm van polyfenolverbindingen. Dit type antioxidanten wordt aangewezen om vrije radicalen te neutraliseren, chemische verbindingen die cellen beschadigen en ook in verband worden gebracht met kanker.

De polyfenolen in popcorn hebben verschillende voordelen, volgens wetenschappers van de Universiteit van Scranton (VS), die veel polyfenolverbindingen hebben geanalyseerd, net als veel fruit en groenten.

Voor elke 100 gram popcorn zit er:

  • vitamine E: 11,03 mg
  • vet: 4,54 g
  • Koolhydraten: 77,78 g
  • Eiwit: 12,94 g

Ik schrijf artikelen over nuttige lifehacks, waarin ik praktische oplossingen bied voor alledaagse problemen om het leven gemakkelijker en leuker te maken!

Lotus helmond