Het mengsel van honing en mosterd, gekruid met kruiden en andere specerijen, geeft dit zalmrecept een smaak waarvan het moeilijk te geloven is dat het zo makkelijk te maken is. Bovendien is het een saus die de vis beschermt en voorkomt dat hij uitdroogt tijdens het koken, waardoor het vlees lekker sappig blijft. En het beste van alles is dat het maar 15 minuten duurt om te maken, en het enige wat je hoeft te doen is de filets in de air fryer te stoppen en de saus erover te sprenkelen. Het is de perfecte oplossing voor elk soort diner of maaltijd en bovendien super voedzaam en gezond.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- Zalmlende2
- Mosterd (twee eetlepels)
- Honing (twee eetlepels)
- Peterselie (een theelepel)
- Paprika (een theelepel)
- Knoflookpoeder (een theelepel)
- Zout
- Gemalen zwarte peper
Hoe maak je zalm in honing-mosterdsaus in air fryer
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
- Totale tijd15 m
- Voorbereiding5m
- Kooktijd10m
Het maken van dit recept is zo eenvoudig als het plaatsen van twee zalmfilets in een pan die geschikt is voor de air fryer en beschermd is met bakpapier. Voordat we de zalm in de airfryer doen, moeten we natuurlijk eerst de saus maken in een aparte kom.
Hiervoor mengen we de rest van de ingrediënten op de lijst tot een homogene massa. Bedek vervolgens de zalmlende ermee en plaats de vorm in het mandje van de airfryer.
Stel het 10 minuten in op 175ºC. Hoewel we de gaarheid moeten controleren voordat de tijd voorbij is en ervoor moeten zorgen dat het goed gaar is, omdat elke friteuse anders is. Het kan dus zijn dat je zowel de tijd als de temperatuur moet aanpassen.
Als het goed gaar is, kun je het meteen serveren. Afhankelijk van hoe hongerig je bent, kun je deze zalm serveren met een bijgerecht naar keuze of als hoofdgerecht eten.
Eerder hebben we geschreven over octopus, een delicatessen die steeds meer populair wordt.
- We hebben ook besproken hoe je een perfecte omelet maakt, evenals tips voor het bereiden van gevulde kip.
- Daarnaast hebben we uitgelegd hoe je gekookte ham kunt bewaren zodat hij langer meegaat.
Ook is er informatie over hoe je aardappelen hebt gekookt voor verschillende heerlijke gerechten. Al deze onderwerpen zijn handig voor het uitbreiden van je kookrepertoire.