Let op de ultieme truc om deze vis mals en heerlijk te maken. Inktvis is een van die zeevruchten die, als het goed wordt bereid, een zachte, sappige en smakelijke delicatesse kan zijn. Het is echter ook zo dat inktvis, als hij niet goed wordt behandeld, taai en rubberachtig kan worden, waardoor … elk recept. Om dit probleem te voorkomen, deelde een ervaren visboer op TikTok een truc uit zijn profiel die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop velen dit heerlijke weekdier bereiden.
Let op, want bij GURMÉ gaan we stap voor stap uitleggen hoe je kunt voorkomen dat inktvis hard wordt door de instructies van deze expert te volgen. We zullen ook enkele aanvullende tips geven zodat je altijd perfecte resultaten kunt bereiken bij het koken van inktvis.
Wat is de truc om inktvis mals te maken?
De truc die de visboer op TikTok deelde, is eenvoudig maar effectief. Het eerste wat je moet doen is een eerste schoonmaakbeurt. Als de inktvis niet schoon is, verwijder dan de inktzak, het bot en de ingewanden. Was goed onder koud water om alle resten te verwijderen. Snijd in filets.
Laten we nu verder gaan met het verwijderen van onzuiverheden. Verwijder de tentakels en vinnen. Maak vervolgens kleine sneden rondom de rand van de inktvis. Dit maakt het makkelijker om een klein doekje dat de inktvis bedekt te verwijderen.
Als we al deze onzuiverheden hebben verwijderd, is het tijd om onze inktvis in de pan te doen. Inktvissen zijn koppotigen die veel water bevatten. Daarom zetten we hem op het vuur zonder olie, zodat al het vocht dat vrijkomt verdampt.
Het belangrijkste is om de inktvisfilets in hun geheel te koken, zonder ze in vierkantjes te snijden, want dan drogen ze uit en worden ze taai.
@lacocinadelpirata 🏴☠️ Truco para la sepia 🤔Si siempre te has preguntado cómo puedes preparar la sepia para que no te quede dura, tienes que ver este trucazo 👇¡Pruébalo y me cuentas! #sepia #truco #trucococina #cocinadelpirata
Zodra het water uit de pan is verdwenen, haal je de inktvis eruit en maak je het vocht schoon uit de pan. Voeg nu een scheut olijfolie toe en verhit deze. Bak de inktvissen een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en verwijder ze. Zodra de filets van het vuur zijn gehaald, breng je ze op smaak. Nu is het moment aangebroken om de inktvis in kleine stukjes te snijden en op te dienen.
Extra tips en trucs
Vermijd oververhitting: inktvis wordt hard als het te lang wordt blootgesteld aan middelhoog vuur. Kook snel op hoog vuur of langzaam op laag vuur.
Zorg ervoor dat de inktvis vers is. Het vlees moet stevig en parelwit zijn, zonder gele vlekken.
Als je bevroren inktvis gebruikt, ontdooi deze dan langzaam in de koelkast om de textuur te behouden.
Door de inktvis te laten marineren in een marinade met olie, knoflook en peterselie kan de smaak intenser worden en de textuur verbeteren.
Voordelen van het goed bereiden van inktvis
Als je inktvis op de juiste manier bereidt, is het niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Het is een caloriearme vis, waardoor het ideaal is voor gewichtsbeheersingsdiëten met slechts 80 kcal per 100 gram.
Daarnaast bevat het veel proteïne, wat spierherstel en -onderhoud bevordert.
Het levert kalium, calcium en magnesium, essentieel voor het functioneren van het lichaam. En het is goed voor de cardiovasculaire gezondheid, want het is een bron van omega-3 vetzuren.