Gevulde kip op Italiaanse wijze is een gerecht dat emotie veroorzaakt bij Argentijnse families, vooral bij diegenen die ouders en grootouders hebben die de traditie van hun thuisland volgden.
Het is een specialiteit die zorgvuldig wordt gekruid met specerijen die de kip erg lekker maken en door het geheime ingrediënt van dit recept te leren kennen, kun je die zelfgemaakte gerechten oproepen die iedereen zich herinnert uit zijn kindertijd.
Ingrediënten om een gevulde kip in Italiaanse stijl te maken
- 4 kippenborsten
- 2 eetlepels groene of zwarte olijven, bij voorkeur ontpit en fijngehakt
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 handjes rauwe spinazieblaadjes
- 200 gram roomkaas
- Olie
Het geheime ingrediënt van het gevulde Italiaanse kip recept is de spinazie, die het een heerlijke touch zal geven en waar iedereen dol op zal zijn.
De stap-voor-stap om een heerlijke gevulde Italiaanse kip te bereiden
Het geheime ingrediënt om gevulde Italiaanse kip te maken, een gerecht waar de hele familie van zal smullen.
Om de gevulde Italiaanse kip te bereiden, verwijder je eerst het vel van de borsten. Maak dan een snee in de zijkant, zodat er een plek is om ze te vullen. Neem een mes en steek het erin alsof je een soort zak maakt.
De volgende stap is om alle olijven, ontpit en in plakjes gesneden, in een kom te mengen, de tomaten, de kaas, de spinazie (van tevoren gewassen) en de fijngehakte knoflook toe te voegen.
Voeg dan de kruiden naar smaak toe, van zout, peper en oregano tot gedroogde basilicum. Vul met dit mengsel elk van de borsten en druk ze aan om ze te sluiten.
Leg de borsten ten slotte in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Verwarm de oven voor op 220°C gedurende 20 tot 25 minuten, tot het gevogelte grotendeels bruin en gaar is.
De gevulde kip op Italiaanse wijze zal heerlijk zijn, net zoals onze grootmoeders het vroeger maakten, en het is erg verleidelijk als het wordt bereid met aardappelpuree, gebakken aardappelen, rijst of pompoen, naast andere garneringopties.